ARAZ Étterem szakács- és cukrásztanulói versenye
Idén második alkalommal szervezte meg az ARAZ Étterem a szakács- és cukrásztanulóinak munkahelyi versenyét. A versenyre Barka Áron, Chef de Cuisine szervezésében a Continental Hotel Budapest****superior különtermében került sor.
A versenyzők a Dobos C. József Szakközépiskola és a Gödöllői Szakközépiskola tanulói közül kerültek ki. Tudásukról írásban (20 perces elméleti felmérés) és gyakorlatban (tételsorból húzott két étel elkészítése 3 óra alatt) is számot adtak.
A konyhán a munkavédelmi, higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásoknak is meg kellett felelniük és a zsűri, valamint a tanuló felelősök folyamatosan figyelemmel kísérték a munkaszervezési folyamatokat.
Az ARAZ Étterem tanulói mind kitűnően vizsgáztak, ügyesek, lelkesek voltak és valóban komolyan vették az egyébként is komoly versenyt.
A zsűri tagjai voltak:
- Barka Áron - Araz Étterem chef de cuisine
- Novák Iván - Chaîne des Rôtisseurs Magyarországi Egyesület Elnöke
- Jakabffy László - MVI etikai bizottságának elnöke
- Gyimesi Zsuzsa - HVG gasztro rovat főszerkesztő
- Pil Orsolya - Dobos C. József Szakközépiskola tanára
- Tóth Gábor - Gödöllői Szakközépiskola tanára
Hat szakács-, és hét cukrásztanuló versenyzett, közülük az első három értékes díjakban részesült:
Szakácsok:
- 1. helyezett Kolonics Ádám - iskolánk tanulja
- 2. helyezett Papp Ádám János - iskolánk tanulja
- 3. helyezett Őri Daniella
Cukrászok:
- 1. helyezett Pálfalvi Klaudia - iskolánk tanulja
- 2. helyezett Bory Anita
- 3. helyezett Zajácz Zsófia
forrás: turizmus.com