ARAZ Étterem szakács- és cukrásztanulói versenye

Idén második alkalommal szervezte meg az ARAZ Étterem a szakács- és cukrásztanulóinak munkahelyi versenyét. A versenyre Barka Áron, Chef de Cuisine szervezésében a Continental Hotel Budapest****superior különtermében került sor. 

A versenyzők a Dobos C. József Szakközépiskola és a Gödöllői Szakközépiskola tanulói közül kerültek ki. Tudásukról írásban (20 perces elméleti felmérés) és gyakorlatban (tételsorból húzott két étel elkészítése 3 óra alatt) is számot adtak. 

A konyhán a munkavédelmi, higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásoknak is meg kellett felelniük és a zsűri, valamint a tanuló felelősök folyamatosan figyelemmel kísérték a munkaszervezési folyamatokat.

 

Az ARAZ Étterem tanulói mind kitűnően vizsgáztak, ügyesek, lelkesek voltak és valóban komolyan vették az egyébként is komoly versenyt. 

A zsűri tagjai voltak: 

  • Barka Áron - Araz Étterem chef de cuisine 
  • Novák Iván - Chaîne des Rôtisseurs Magyarországi Egyesület Elnöke 
  • Jakabffy László - MVI etikai bizottságának elnöke 
  • Gyimesi Zsuzsa - HVG gasztro rovat főszerkesztő 
  • Pil Orsolya - Dobos C. József Szakközépiskola tanára 
  • Tóth Gábor - Gödöllői Szakközépiskola tanára 

 

Hat szakács-, és hét cukrásztanuló versenyzett, közülük az első három értékes díjakban részesült: 

Szakácsok: 

  • 1. helyezett Kolonics Ádám - iskolánk tanulja
  • 2. helyezett Papp Ádám János - iskolánk tanulja
  • 3. helyezett Őri Daniella 

Cukrászok: 

  • 1. helyezett Pálfalvi Klaudia - iskolánk tanulja
  • 2. helyezett Bory Anita 
  • 3. helyezett Zajácz Zsófia

forrás: turizmus.com