III. Felcsúti Letenyey Farsangi Gasztroverseny
Iskolánk tanulói ma részt vettek és nagyon sikeresen szerepeltek a Felcsúton megrendezésre került III. Felcsúti Letenyey Farsangi Gasztroversenyen. Pincér versenyzőink a mezőny legjobbjának bizonyultak, és az idén útjára indított Vándorkupát egy évre iskolánkba hozták. Szakács csapatunk a 9 hazai és külföldi iskolát felsorakoztató szoros versenyben a második helyre szorult, de az erős mezőnyben nagyon szép és dícsérendő szereplésük!
A versenyről készült képek ITT tekinthetőek meg.
A szakács csapat egy előre meghatározott nyersanyag kosárból dolgozhatott, és 240 perc alatt egy 3 fogásos menüt kellett elkészíteniük, 10-10 adagban.
A pincér csapat a 4 fős díszasztal összeállítása után, az élőmunka során, két fő részére angol II-es felszolgálási módban, egy egységes menüt szolgált fel. Az ételekhez aperitifként pezsgőt, előételhez fehérbort, fő ételhez vörösbort, desszerthez tokaji bort kínált.
Iskolánkat képviselte, és hozzájárul a csapat sikeréhez:
- Bagyánszki Krisztián - szakács
- Lendvai Levente - szakács
- Rácz Róbert - pincér
- Szalkai Csilla - pincér
Felkészítő tanárok:
- Berkesi Beáta - pincér
- Molnár György - szakács